Best Friends and Friendship Comments and Graphics for MySpace, Tagged, Facebook
Comments and Graphics - Friends Layouts - Photobucket

НА ВСИЧКИ МОИ ВИРТУАЛНИ ПРИЯТЕЛИ ЗА БЕЗЦЕННИТЕ ИМ УМЕНИЯ,ЗЛАТНИ РЪЦЕ И ГОЛЕМИ СЪРЦА С МНОГО ЛЮБОВ.......

Tuesday, July 24, 2007

МИШ МАШ



1 зелена чушка
1 червена чушка
2 глави лук
3–4 домата
2 скилидки чесън
6 с. л. олио
250 г сирене
4 яйца

босилек за поръсване

В сгорещената мазнина се запържва нарязаният наситно лук, добавят се нарязаните наедро чушки и се пържи до омекването им.

Слагат се наситненият чесън и нарязаните на кубчета домати и се задушава около 15 минути.

При зеленчуците се натрошава сиренето, счупват се яйцата и се бърка, докато се стегнат.Поръсва се с босилек.

Добър апетит!!

Wednesday, July 18, 2007

ПЪРЖОЛИ НА СКАРА С ПЕЧЕНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ И ЖЪТВАРСКА САЛАТА

Жътварската салата е една от любимите ми салати. Съставките и са: домати,краставици,печена чушка, лук, магданоз(всичко това подходящо нарязано) и една щедра шепа орехи нарязани на ситно.Овкусява се със зехтин,ябълков оцет, сол(предварително ги смесвам) За украса може да се добавят парченца маслини.
Пържолите са овкусени със сол , черен пипер и предварително се
поставят в марината от лимонов сок, соев сос и малко вино.
След което ги изпеках на грил-скара.След тях изпеках 4 глави лук нарязани на шайби и гъби (предварително ги бях обработила в микровълновата около 5 мин. и отсипах отделената вода)
Да ви е сладко!

Monday, July 16, 2007

ЧУШКИ ПЪЛНЕНИ СЪС СИРЕНЕ И ЯЙЦА



Отрежете капачето на чушките напълнете ги със смес от натрошено сирене яйца,
копър, черен пипер, парчета маслини.
Сипете малко зехтин в отвора , запълнете го с парче домат,
добавете капачетата на чушките. Настържете
отгоре два домата , добавете скилидки
чесън, зехтин и печете.Добър апетит!

Wednesday, July 11, 2007

ЛЕТНИ ВКУСНОТИИ

ТИКВИЧКИ С ОРИЗ
1 кг тиквички обелени и нарязани
2 моркова, магданоз, 5 скилидки чесън
няколко маслини нарязани на ивици
2 глави лук, мазина.
1 кафена чаша ориз
Тиквичките с всички продукти се сваряват добавя се мазнината,
измития ориз, доматено пюре, червен пипер, малко лют пипер,
Пикантина вместо сол, маслините . Малко преди да се отнеме от огъня
се добавят няколко резена лимон нарязани на ситно.
Вкусно лятно ястие.
Добър апетит!
ZUCCHINI MIT REIS
KABAK PIRINCLEN


САЛАТА ОТ ЗЕЛЕ С МОРКОВИ И КЕРЕВИЗ




Sunday, July 1, 2007

ПРОЩАЛНОТО ПИСМО НА МАРКЕС


''Ако Бог забравеше за момент, че съм една парцалена кукла и ми подареше късче живот, може би нямаше да казвам всичко, което мисля, но със сигурност щях да мисля всичко това, което казвам тук.
Бих придавал стойност на нещата не спрямо това колко струват, а спрямо това, което означават.
Щях да спя малко, да мечтая повече, защото за всяка минута, когато затваряме очите си, губим 60 секунди светлина. Бих продължил, когато другите спираха, бих се събуждал, когато другите спяха. Бих слушал, когато другите говореха и колко бих се наслаждавал на един хубав шоколадов сладолед!
Ако Бог ми подареше късче живот, бих се обличал просто, бих лежал по очи пред слънцето, оставайки непокрито не само тялото си, но и душата си.
Боже, ако можех, бих изписал омразата си върху леда и бих чакал да изгрее слънцето. Бих изрисувал върху звездите с вдъхновението на Ван Гог едно стихотворение на Бенедит, а песен на Шерат би била серенадата, която бих подарил на Луната. Бих поливал със сълзите си розите, за да почувствам болката от прегръдката им...
Боже, ако имах едно късче живот... Нямаше да оставя да премине дори един ден, без да кажа на хората, че обичам, че ги обичам.

Бих накарал всеки мъж и жена да повярват, че са мои любими и бих живял влюбен в любовта.
На хората бих посочвал колко грешки правят, като мислят, че спират да се влюбват, когато остареят, без да разбират, че остаряват, когато спират да се влюбват! На малкото дете бих дал крила, но бих го оставил само да се научи да лети. На възрастните бих показал, че смъртта не настъпва в резултат на преклонната възраст, а в резултат на забравата. Научих толкова неща от вас, хората... Научих, че всички искат да живеят на върха на планината, без да знаят, че истинското щастие се намира в начина, по който изкачваш стръмния склон. Научих, че когато новороденото за първи път стисне в малката си длан пръста на баща си, го пленява завинаги.
Научих, че човек бива оправдан за това да гледа другия отвисоко, само когато трябва да му помогне да стане.
Винаги трябва да казваш това, което чувстваш и винаги да правиш това, което мислиш. Ако знаех, че днес би бил последният път, когато щях да те гледам как спиш, бих те прегърнал и бих се помолил на Господ да мога да стана пазител на душата ти. Ако знаех, че това ще бъде последният път, когато те гледам как излизаш от вратата, бих те прегърнал и бих ти подарил целувка. Ако знаех, че това е последният път, когато ще чуя гласа ти, бих записвал всяка твоя дума, за да мога да ги слушам отново и отново. Ако знаех, че тези са последните моменти, когато те виждам, щях да ти казвам “обичам те” и нямаше глупаво да мисля, че ти вече го знаеш.
Винаги има едно утре и животът ни дава и други удобни възможности, за да направим нещата така, както трябва, но в случай, че направя грешка и ни остава само днес, бих искал да ти кажа колко те обичам и че никога няма да те забравя.
Утре-то не е гарантирано за никого – нито млад, нито стар. Днес може да е последният път, когато виждаш хората, които обичаш. Затова не чакай повече, направи го днес, защото ако утре-то никога не дойде, със сигурност ще се разкайваш за деня, когато не намери време за една усмивка, една прегръдка, и беше много зает, за да направиш действителност последното им желание. Дръж тези, които обичаш, близо до себе си, кажи им шепнешком колко много имаш нужда от тях, обичай ги и се отнасяй с тях добре, намери време да им кажеш “извинявай”, “прости ми”, “моля те”, “благодаря” и всички думи, изразяващи любов, които знаеш.
Никой няма да се сети за скритите ти мисли. Поискай от Господ силата и мъдростта, за да ги изразиш. Покажи на приятелите си какво означават за теб.

Габриел Гарсия Маркес се е оттеглил от публичния живот по здравословни причини - рак на лимфните възли. Състоянието му се влошава с всеки изминал ден. Прощалното писмо, бе изпратено от писателя на неговите приятели.
душата ми е обхваната от безпокойство и тревога,
признава Габриел Гарсия Маркес. "Твърде бързо светът ни се променя към по-лошо и тези пагубни промени се отразяват на всеки от нас. До неотдавна доста ясно си представях това, което ставаше на нашата многострадална планета. Сега обаче не се заемам да анализирам случвашите се метаморфози. Понякога ми се струва, че нищо не разбирам. Възможно е да съм романтик и мечтател, но не ми е безразлично какъв ще бъде светът утре и вдругиден."

JULY MORNING-ПОСРЕЩНИ ЛЯТОТО!

ПОТЕЧЕ ЗЛАТНА ВОДА.....



Всяка година хиляди ентусиасти прекарват нощта срещу 1 юли в очакване на изгрева.


Това е началото на лятото, а според вярванията, юлското слънце дава уникална енергия и изпълва с надежда. Джулай се прави с големи огньове, китара и бира, и се пеят хипарски песни от 60-те - 70-те години. Традицията води началото си от 70-те години и се свързва с култовото парче на “Юрая хиип” “July Morning”, в което се пее за хубави неща, като любов, юлско утро и мир. Джулай е за всички, съхранили нежното в себе си, запазили дух за ведър, свободен от органичения живот и е най-традиционният хипарски празник в България, възникнал още по времето на комунистическия режим.

УРАГАНЪТ "КАТРИНА"











Едно от най-опустошителните събития по света през 2005 година




Стотици хиляди жители на американския град Ню Орлеанс бягат от града заради наближаването на една от най-силните бури някога достигали до брега на Луизиана. Ураганът Катрина носи ветрове със скорост над 280 километра в час.

29 Август 2005
Категория:5
Жертви:10 000 след 1 седмица
Пострадали и бездомни:Ню Орлеанс е евакуиран

Последствията от Ураганът Катрина в Ню Орлеанс9 Септември 2005

Само за трети път ураган от категория 5 удря Мексиканския Залив и последствията са сериозни. Дори най-мощната и богата държава трудно се справя с разрушението от силният ураган. Въпреки че 9 американски щата усещат последствията на Катрина, Ню Орлеанс е ударен най-силно. Градът граничи с езерото Пончатрейн и реката Мисисипи, е по-голямата част от града е под равнището на тези водни басейни. По време на ураганът, морска вода от Мексиканския Залив нахлува в езерото и издига равнището на Мисисипи, след което предпазните бариери се късат и града масово се наводни.

Ураган, наречен Катрина, връхлита с максималната сила от пета степен по скалата на Сафир-Симпсън в края на август Мексиканския залив. Катрина опустошава 230 400 квадратни километра крайбрежна площ в Мексиканския залив, стотици хиляди жители напускат домовете си, цели градски райони остават под водата.