Best Friends and Friendship Comments and Graphics for MySpace, Tagged, Facebook
Comments and Graphics - Friends Layouts - Photobucket

НА ВСИЧКИ МОИ ВИРТУАЛНИ ПРИЯТЕЛИ ЗА БЕЗЦЕННИТЕ ИМ УМЕНИЯ,ЗЛАТНИ РЪЦЕ И ГОЛЕМИ СЪРЦА С МНОГО ЛЮБОВ.......

Friday, November 30, 2007

КАШКАВАЛ ПАНЕ



Кашкавала се реже на филийки ,които се слагат в съд с вода да престоят малко. През това време се приготвя панировката.Ако държите на хубавата панировкаи разполагате с повече време направете паста"Патафри"
ПАСТА “ПАТАФРИ”
½ бутилка бира,
3 яйца, 100 гр.
Брашно, сол.
Белтъците се отделят от жълтиците.
Жълтиците се разбиват с бирата,
добавя се брашното до получаване на еднородна смес.
Белтъците се разбиват на сняг
и се смесват с предишната смес.
Прибавя се сол на вкус.
Кашкавалените филийки се потапят в сместа и се пържат
в гореща мазнина.От време на време с лъжичка сипвайте от врящата мазнина върху кашкавалите , за да се запечата панировката.
В същата смес натопих 2 филийки хляб и ги запържих.
Използвах ги като канапе за кашкавала.
Гарнитурата по желание и възможности.

Thursday, November 29, 2007

ПИЛЕ С КИСЕЛО ЗЕЛЕ


Пилето се измива добре и се вари до сваряване на месото. Добавя се сол, прецежда се бульона и се използва за зелето.
Киселото зеле се накълцва на ситно, добавя се малко от бульона на пилето
+ мазнина (зелето поема повече мазнина) вари се и накрая се запържва като остане само на мазнина. Добавя се повече черен пипер, червен пипер.
В гювеч се слагат зелето и месото(имах парче наденица и добавих и нея)и се пече във фурната.Ястието е готово като остане на мазнина.Полято с чаша червено вино е чудесно меню за студените дни.

Wednesday, November 28, 2007

КОЙТО КАРА САМ КОЛА ЩЕ БЪДЕ ГЛОБЯВАН!?!?!?

А това е отмора за времето докато се чака по автобусните спирки и автобусите все ги няма, защото не могат да спазват графика от коли.
Хрумна ми и нещо успокоително.Нали животът ни представлява това, което даваме. Представям си как се връща в живота на "властимащите" бъркотията, която ни сервират.


Който кара сам кола, ще бъде глобяван?!?!?!?
Който шофира сам колата си в София, да бъде глобяван. Който няма гараж, да не може да регистрира кола в КАТ. Това не е част от сценария на филма "Най-голямата глупост на света", а идеи от транспортната стратегия на Столичната община за справяне със задръстванията. За съжаление, не можах да открия по подходящ начин за предвижване..освен частните коли да станат маршрутки.

Всички карат. И всички увеличиха времето си за път из града. Откраднахме от времето за други хубави неща, плащайки лукса да се возим в кола. Защото е лукс харченето на толкова минути и часове в постоянен стрес на пътя. Вероятно си имаме си излишък: време и егоизъм. .

Tuesday, November 27, 2007

КРЕМ СУПА ОТ КАРТОФИ


Картофите сварени, пасирани се разреждат с пресно мляко, добавя се сол, черен пипер, масло и се вари.Към супата добавих морков настърган и броколи на парченца. Вари се до готовност на супата.При сервиране поставих отгоре крутони запържени в малко масло и поръсени с риган.А върху тях парченца соево сирене "Тофу."

МИДЕНИ ФАНТАЗИИ

МИДИ ЗАПЪРЖЕНИ В МАСЛО



Това е топло предястие.Нищо особено, изчистените миди просто се запържват в масло, овкусяват се на сол и черен пипер.Вкусна и питателна храна и една от любимите на моето семейство.Е тук таме имаше и някоя перличка но не помрачи удоволствието от яденето на мидите.Друг любим вариант е мидена салата:наситно нарязан лук, копър, сол,зехтин и ябълков оцет.Да престои един ден да се смесят вкусовете на отделните съставки. И да ви е сладко!


Monday, November 26, 2007

БУРЯ













Бурята е метеорологично явление, свързано със силно раздвижване на атмосферата, засягащо земната повърхност. То може да включва силен вятър, гръмотевици и светкавици (гръмотевична буря), силни валежи или различни материали, носени от вятъра (пясъчна буря, снежна буря и други).
Строгата метеорологична дефиниция на буря е вятър от 10-та или по-висока степен по скалата на Бофор, което съответства на скорост на вятъра над 88 km/h (24,5 m/s). Популярната употреба на термина включва и по-слаби ветрове.
Бурите възникват, когато в система от високо налягане се формира център на ниско налягане. Противоположните сили създават ветрове и довеждат до образуването на облаци.

А сега ето как изглежда...

източник тук:

ДРОБЧЕТА ПО СЕЛСКИ








Дробчетата бяха пилешки.Измих ги хубавои ги оставих да престоят малко в прясно мляко.В съда,в който ги готвих добавих олио и след като се загря добре във фурната добавих дробчетата.Разбърках ги добре всички да поемат от мазнината, добавих червен пипер, (солта и черния пипер се слагат накрая, за да не се свият дробчетата) 1 връзка пресен лук, чубрица.Похлупих съда и осавих ястието да къкри на по слаб огън,докато остане на мазнина.Дробчетата се топяха в устата...За гарнитура поднесах картофено пюре.А към чашката с ледено узо-зелева салата.

Наздраве и да ви е сладко!


ГОДИШНИ ВРЕМЕНА


ЕСЕН




ЛЯТО









ПРОЛЕТ





















ЗИМА
















ПРОМЯНА НА СЕЗОНИТЕ

Sunday, November 25, 2007

ОЩЕ СНИМКИ ОТ БУРЯТА В СЕВАСТОПОЛ И..

ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ БУРЯТА























































Височината на вълните е стигала 5 м.Вятърът е бил 37м/с.Дали човека е цар на природата!?или е песъчинка в морето.Огромен респект и към фотографа. Цяло геройство е да с правят снимки в такова време.




































източник:тук



























РИБНО МЕНЮ

....... и чаша пенлива ,тъмна Каменица



Картофена салата



ПЪРЖЕНА РИБА


Saturday, November 24, 2007

ЛЮБИМИТЕ ЛОЗОВИ СЪРМИЧКИ

Сърми с лозови листа
1кг. кайма смес
2 глави лук(настърган)
1 морков(настърган)
1/2 кафена чаша ориз
черен пипер,гьозъм
червн пипер,доматено пюре
Каймата се омесва с всички съставки, не я запържвам. Омесената кайма да престои поне половин час да поеме от вкуса на всяка една съставка.Лозовите листа бяха консервирани ,завиват се сърмите ,нареждат се в гювеча, покриват се с чиния, добавя се вода, похлупва се оставя да къкри във фурната. На малко по късен етап с добавя маргарин и се оставя да се готви до готовност .
Да ви е сладко!
Шопска салата


Солена риба -филе от хамсия


ВКУСНИ БАНИЧКИ

С ШИПКОВ МАРМЕЛАД
СЪС СИРЕНЕ И ПОСИПАНИ С КИМ


С КАШКАВАЛ И ПОСИПАНИ С МАКОВО СЕМЕ