Best Friends and Friendship Comments and Graphics for MySpace, Tagged, Facebook
Comments and Graphics - Friends Layouts - Photobucket

НА ВСИЧКИ МОИ ВИРТУАЛНИ ПРИЯТЕЛИ ЗА БЕЗЦЕННИТЕ ИМ УМЕНИЯ,ЗЛАТНИ РЪЦЕ И ГОЛЕМИ СЪРЦА С МНОГО ЛЮБОВ.......

Tuesday, April 28, 2009

ТОРТА "ВУЛКАН" CAKE "VOLCANO"

Тази торта я приготвих след Великден когато реших да използвам останалия от празника козунак.Тази торта в съвсем друг вариант съм я приготвяла преди години.
Козунака нарязан на филии се сиропира с коняк и малко кафе еспресо. Нареждат се във кексова форма като разтоянието между филиите се запълва с малки парчета .
За крема използвах плънката за "Тирамису' тоест разбито сирене ''Маскарпоне'' с пудра захар и сметана. Креме се разтила между сиропираните филии като се редуват до свършване на продуктите. Отделя се малка част от крема за оформяне на тортата. Поръсва се с какао. В отвора на тортата поставих яйчена черупка, налях малко горещ ром и запалих.


Monday, April 27, 2009

АРМЕНСКИ КЮФТЕТА

КОМБИНИРАНА САЛАТА
(домати, краставици,сварени яйца,цедено кисело мляко с козе сирене)
500 гр. смляно месо смес

1филийка хляб накиснат в прясно мляко

1яйце

черен пипер, кимион( да се изпече предварително)
Месото се омесва добре с всички продукти като се потапя често ръката в млякото. Месото се меси около 6,7 мин, заглажда се, покрива се с фолио и се оставя да отлежи около час.

Оформят се кюфтенцата и се пържат в дълбок тиган.

Гарнитура пюре от пресни картофи и сметана.

Добър апетит !

Sunday, April 26, 2009

ФЛОРА -БУРГАС- ФАНТАЗИЯ ОТ ЦВЕТЯ












































































































































СЬОМГА НА СКАРА ROAST SALMON

ЗЕЛЕНА САЛАТА С КРАСТАВИЦИ И РИБА ТОН
GREEN SALAD WITH TUNA FISH




Сьомгата е сред най-добрите природни източници на омега-3 мастни киселини – известни със способността си да предпазват от сърдечносъдови заболявания,, важна за мозъка, нервната система и паметта. Незаменимите мастни киселини имат мощни противовъзпалителни свойства, което ги прави подходящо средство за облекчаване на артрит. Полезни са и за свежия вид на кожата и косата.

Филетата сьомга потопете предварително в марината от:
зехтин, лимонов сок , бяло вино, сол , черен пипер.
Да престоят така около 30 мин.Този път ги пеках на скара с дървени въглища. Филетата бяха малко по големи и дебели и за4- 5 мин. от всяка страна бяха добре изпечени.Натърках ги с парченце масло, пръснах малко от маринатата отгоре и ги оставих в затворен съд да се задушат.
За гарнитура картофи соте.
И, voila, една чудесна вечеря и полята разбира се с бяло мускатово вино




ПЪЛНЕНИ ЯЙЦА С МАЙОНЕЗА, ЯЙЧЕН ЖЪЛТЪК И КОЗЕ СИРЕНЕ

Monday, April 20, 2009

ВЕЛИКДЕН -ТРАДИЦИИТЕ У ДОМА HAPPY EASTER




АГНЕШКО РУЛЕ
Използва се обезкостено агнешко месо от бут. Месото се потапя в марината от червено вино, сол, черен пипер.Престоява около час.
За плънката: омлет и задушен спанак
За омлета : 5 яйца разбиват се с малко вода ,лъжичка майонеза, сол, черен пипер. Изпича се в тавичка да има правоъгълна форма както месото.
Спанака се задушава с една връзка пресен лук, връзка гьозум, 2 стръка пресен чесън,сол, черен пипер, гъби на ивици,малко ориз.
Върху месото се разтила, омлета и върху него се слага плънката. Завива се , фиксира се на места с клечки за зъби, слага се в тава. Намазва се с мазнина , поръсва се с червен пипер. Отстрани се сипва бульон от костите завива се с фолио и се пече. От време на време се отваря и месото се залива с бульона. При готовност на месото фолиото се маха и се оставя да се изпече.Може около рулето да се сложат и картофи.
ВЕЛИКДЕНСКА САЛАТА


Традиционните бели курабии напоени с розова вода




Великият ден е. Този ден ни носи особена сила, пречиства душите ни, връща ни към извечната вяра към хармонията и истинските човешки ценности.Нека Христовата светлина да озари домовете ни, да стопли сърцата ни. Нека в нощта на Христовото възкресение пламъчето на догарящата свещ да освети пътя на всеки един от нас и намери дом в нашите души!

Честит и свят Великден!


Традицията на Великденското яйце започва от Мария Магдаленa

Римляни, гали, китайци, египтяни, индуси и перси пък са го почитали като символ на Вселената. Още от древни времена яйцата са били боядисвани и разменяни. Християните също възприели яйцето като символ. Полският фолклор го свързва с великденските празници чрез разказ за Дева Мария. Легендата разказва как тя, докато давала яйца на войниците при кръста и ги умолявала да не бъдат много жестоки, се разплакала. Нейните сълзи превърнали яйцата в разноцветни петънца. Върху други пък капнала кръв от раните на Христос и те се обагрили в червено. Друг полски мит разказва, че Мария Магдалена, която отишла до гробницата на Исус, за да миропомаже тялото му, носела със себе си кошница с яйца за обяд. Когато пристигнала при гробницата и извадила яйцата, техните бели черупки по чудо били оцветени с цветовете на дъгата.

А съгласно църковното предание Мария Магдалена отива в Рим при кесар (император) Тиберий, за да обвини Пилат Понтийски, че е допуснал несправедлива присъда над невинен човек и е нарушил римските закони. Император Тиберий поискал от Мария Магдалена доказателства, че умрял човек може да възкръсне. Тя отговорила, че тленното тяло не е край, а само начало на нов живот - така както яйцето умира, за да се роди нов живот, така и Христос е възкръснал от тленното си тяло.
И му подала едно червено яйце с думите:
“Христос възкресе!”
Император Тиберий поел яйцето и се замислил. Той познавал античната философия и знаел за вярванията на различни народи в “космическото яйце”, от което се излюпва Вселената. И за изненада на всички отговорил:
“Наистина възкресе!