ПРОДУКТИ:
600 г обезкостено свинско месо,
1 чаена лъжичка смлян черен пипер,
l 1/2 кафени чашкa ( олио),
3 глави лук,
300 г картофи , 300 гр.тиквички,
1 голям или 2 пo-малки патладжана,
1/4 кг чушки, 1 двойна шепа бамя,
1 връзка магданоз, , сол
Нарязваме месото на еднакви парчета, които посоляваме, втриваме в тях черния пипер u варим с малко вода, докато течността се изпари. Тогава слагаме 1/2 кафеена чашка от мазнината и ги запържваме заедно с нарязания на тънки филийки лук. Задушаваме, докато месото омекне - тогава заедно с лука го прехвърляме в пръстен гювеч (или тавичка). където слагаме още: нарязаните на резенчета картофи, обелените и нарязани на тънки филийки тиквички, нарязаните на кубчета патладжани(предварително обелени , посолени и оставени за 1 час в наклонена тавичка), нарязаните на ивици чушки, бамята с орязани дръжки, 1/2 връзка нарязан на ситно магданоз и coл на вкус. Освен мазнината, в която сме задушили месото и лука наливаме още 1 кафеена чашка мазнина. Печем в умерена фурна, докато зеленчуците омекнат.
Нарязваме месото на еднакви парчета, които посоляваме, втриваме в тях черния пипер u варим с малко вода, докато течността се изпари. Тогава слагаме 1/2 кафеена чашка от мазнината и ги запържваме заедно с нарязания на тънки филийки лук. Задушаваме, докато месото омекне - тогава заедно с лука го прехвърляме в пръстен гювеч (или тавичка). където слагаме още: нарязаните на резенчета картофи, обелените и нарязани на тънки филийки тиквички, нарязаните на кубчета патладжани(предварително обелени , посолени и оставени за 1 час в наклонена тавичка), нарязаните на ивици чушки, бамята с орязани дръжки, 1/2 връзка нарязан на ситно магданоз и coл на вкус. Освен мазнината, в която сме задушили месото и лука наливаме още 1 кафеена чашка мазнина. Печем в умерена фурна, докато зеленчуците омекнат.
No comments:
Post a Comment