МОРСКИ ДАРОВЕ
БЕЛИ КУРАБИИ
Рецептата е от старите тефтери,
така както са ги правили от години
в моето семейство.
Традиция е било белите курабии да се правят в сватбен ден.
Рецептата е за малко количество:
1ч.ч. непълна догоре разтопено масло
( да се внимава да не прегори)
1ч.ч. пудра захар
(пълна догоре)
1ч.ч. брашно
(малко над чашата)
Омесва се тесто, маслено , ронливо. По желание в него може да се сложат препечени ивици бадеми.Оформят се във форма на полумесеци. Изпичат се във фурната да не получат загар.По скоро се изсушават.Поръсват се с пудра захар.Преди да ги поръся със захар аз ги напръскам с розова вода, така получават невероятен аромат.Критерий за сполучливо направени бели курабии е като се отхапят, да има дупка по средата.
''ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ВОИСТИНУ ВОСКРЕСЕ "
Датата на един от най-големите и тачени празници -Възкресение Христово, се определя всяка година съобразно лунния календар. Тя зависи от първото пълнолуние след деня на пролетното равноденствие и е в периода от 4 април до 8 май. Празничният неделен великден отбелязва Христовото възкресение и се предшества от великата, страстна седмица, в която Христос завършва земния си живот, изстрадва мъките и се разделя със своята човешка същност.
No comments:
Post a Comment