


с малко импровизация и ето резултата
за тестото
1 ч.ч. много студено масло
2,5 ч.ч. брашно
1/3 ч.ч. захар
1/4 ч. л. сол
1 с. л. олио
ледена вода от хладилника
Студеното масло се накълцва на ситно. Прибавя се към предварително разбърканите в купа брашно и захар. Трие се между пръстите, докато сместа добие вид на трохи. Изсипва се върху плот и се меси. Прави се кладенче и в него се слагат лъжица олио и ледената вода. Меси се, като се добави или вода, ако тестото е твърдо или брашно, ако е рядко. Меси се докато стане гладко . Оставя се да престои в хладилника за половин час.
Разточва се в кръг и се слага във форма за печене като се оставя ръбче на високо.
Пълнеж:
тук може да импровизирате също. Всички продукти са нарязани на ситно.
сушени кайсии
сушени череши
сладко от боровинки
ябълки
препечени ядки
парченца от лимонови резанки
за аромат коняк "Меtaxa"
1/2 чаша вода
1/4 ч.л. джинджифил
1/2 ч.л. канела
индийско орехче
Всички продукти се слагат на огъня и се варят до изпаряване на водата. Изстудява се. Пълни се пая. 4,5 ябълки се обелват и се нареждат на тънки филийки. Започват да се нареждат в кръг от външната страна към центъра като се застъпват филийките ябълки така, че да заприлича на цвете.Покриват се тук таме с парчета масло и се посипва с едра захар. Пече се в силна фурна. / може да покриете със фолио към края на печенето/
Поръсва се с пудра захар
Уханието на пая се усещаше навсякъде........
5 comments:
Изглежда чудесно!
И не се съмнявам колко е вкусно :-)))
Поздрав, Siran, весел, вкусен и празничен декември!
Благодаря Дими, за оценката
Букет от хубави дни и за теб!:)))
поздрави Сиран
Wow, beautiful pie! Hope it tasted as good as ours, we loved it very much!
Thank you for trying the recipe! :)
Beautiful pie! Hope you enjoyed it too! Have a great day!
Post a Comment