Best Friends and Friendship Comments and Graphics for MySpace, Tagged, Facebook
Comments and Graphics - Friends Layouts - Photobucket

НА ВСИЧКИ МОИ ВИРТУАЛНИ ПРИЯТЕЛИ ЗА БЕЗЦЕННИТЕ ИМ УМЕНИЯ,ЗЛАТНИ РЪЦЕ И ГОЛЕМИ СЪРЦА С МНОГО ЛЮБОВ.......

Sunday, November 1, 2009

ЧЕРНОКОП НА СКАРА

Есен е и всички морски риболовци с трепет очакват месеците октомври и ноември, за да се впуснат в преследване на пасажите морска риба. Още в ранни зори се чува боботенето на лодките.Слънцето хвърля светлина над морето и в далечината се виждат лодки, като черни точици, застинали една до друга в очкване на улова. През есента покрай нашите брегове се навърта много едър чернокоп и едър сафрид.В средата на деня на рибните пазарчета може да се видят каси пълни с желаната риба. Цените са соленички но какво да се прави...
Рибата се изчиства като се цепва с нож от корема към главата .Хващат се хрилете и се издърпва всичко ненужно.(Да не помислите , че аз правя това :)) само съм наблюдател на процеса)Ррибките се посолявати престояват така до попадането им върху скарата. Лимонът е задължителен атрибут към "царската рибка" и разбира се чаша охладено бяло вино и разбира се спазва се старото правило че "риба се яде с ръце"....

Картофи соте със риганПолучер
Нарязаните картофи се нареждат в йенска тенджерка и се поставят в микровълнова фурна на най висока мощност за 15 мин. Прехвърлят се в тиган със загрято масло + малко зехтин. Поръсват се с "Пикантина ", малко лют червен пипер. Преди да се отнемат от огъня поръсват се с Риган. Получиха се много вкусни и пикантни картофки.

ДОБЪР АПЕТИТ!!!!

No comments: