

Това е ашурето без което не минава нито една коледа. Това е едно от любимите десерти на моя син.
Използвах 1кг.парено жито. Сварявам го от вечерта покривам го с домакинска кърпа и затварям и капака да се задуши. На следващия ден добавям пресно мляко(да се разреди) може малко и вода, добавя се 1к.ч.ориз,2ч.ч (сварени и обелени) бадеми,стафиди(от белия вид) Може препечени орехи, фъстъци,(аз не ги предпочитам защото като се изпекат потъмняват)лешници. Накрая се добавя захар килограм и още малко(захарта се слага накрая защото житото може да се свие)Ако е все още редичко може да се добави натурално нишесте.Накрая се добавя розова вода за аромат(търсете в арабските или ливански магазини, за да е ароматно )
Сипва се в купички и се посипва отгоре с настъргани орехи.Следващите дни като престои става още по вкусно.
Добър апетит!
No comments:
Post a Comment