пилешки флейки (бон филе
резани пушена шунка (за всяко филе по 1 резан)
филийки сирене 'Грюер" или "ементал"
Флейките се мариноват в:
светъл соев сос
вино
мед
лимонов сок
за панировката
яйца (според броя на флейките)
галета
катофено пюре на люспи
Правят се рарези на флейките с остър нож. Престояват в маринатата най малко час. Отцеждат се . В отвора се поставят кашкавала и сиренето. Овалват се последователно в галета, яйце и накрая в пюрето на люспи. Пържат се до зачевяване. При севиране може да се постави върху всяко едно парченце масло.Гарнитyра по желание.
Добър Апетит!!
2 comments:
Спасибо! Только вчера мы с женой размышляли, как приготовить это блюдо. Теперь знаем!
Спосибо что Вам понравился моё блюдо. Желаю Вам доброво аппетита!!
Post a Comment