Best Friends and Friendship Comments and Graphics for MySpace, Tagged, Facebook
Comments and Graphics - Friends Layouts - Photobucket

НА ВСИЧКИ МОИ ВИРТУАЛНИ ПРИЯТЕЛИ ЗА БЕЗЦЕННИТЕ ИМ УМЕНИЯ,ЗЛАТНИ РЪЦЕ И ГОЛЕМИ СЪРЦА С МНОГО ЛЮБОВ.......

Sunday, July 1, 2007

УРАГАНЪТ "КАТРИНА"











Едно от най-опустошителните събития по света през 2005 година




Стотици хиляди жители на американския град Ню Орлеанс бягат от града заради наближаването на една от най-силните бури някога достигали до брега на Луизиана. Ураганът Катрина носи ветрове със скорост над 280 километра в час.

29 Август 2005
Категория:5
Жертви:10 000 след 1 седмица
Пострадали и бездомни:Ню Орлеанс е евакуиран

Последствията от Ураганът Катрина в Ню Орлеанс9 Септември 2005

Само за трети път ураган от категория 5 удря Мексиканския Залив и последствията са сериозни. Дори най-мощната и богата държава трудно се справя с разрушението от силният ураган. Въпреки че 9 американски щата усещат последствията на Катрина, Ню Орлеанс е ударен най-силно. Градът граничи с езерото Пончатрейн и реката Мисисипи, е по-голямата част от града е под равнището на тези водни басейни. По време на ураганът, морска вода от Мексиканския Залив нахлува в езерото и издига равнището на Мисисипи, след което предпазните бариери се късат и града масово се наводни.

Ураган, наречен Катрина, връхлита с максималната сила от пета степен по скалата на Сафир-Симпсън в края на август Мексиканския залив. Катрина опустошава 230 400 квадратни километра крайбрежна площ в Мексиканския залив, стотици хиляди жители напускат домовете си, цели градски райони остават под водата.









No comments: