Ястието е приготвено потрадиционно изпълнение, но ако се направи с мерак, ще си оближете пръстите.
Продукти: 500 кг кайма ,3яйца,1,50 гр. гъби0,2 моркова,кисели краставички,1 глава лук1,1 ч. лъжица чесън на прах,1 настърган на ситно картоф,сол, пипер,кимеон и други подправки .
Начин на приготвяне: Сварете 2 от яйцата твърдо .Нарежете гъбите наситно и ги задушете в масло и добавете соли черен пипер. Настържете с ренде възможно най-ситно картофа. Размесете добре каймата с всички продукти.Полученото месно тесто разстелете в тавата. Сложете в него двете обелени яйца, киселите краставички,гъбите и завийте краищата, като покриете продуктите и оформете купол. Посипете с галета, с разтопено масло, добавете малко вода и печете.След като се стегне каймата набодете с вилица на няколко места да потече от соса. Намажете с белтък и покрийте отгоре с кашкавал.
Ястието е гарнирано с гъбен сос сгъстен със сметана и сирене "Ементал"
No comments:
Post a Comment