1/2 кг кайма смес
1/2 кг домати – пресни или от буркан
Глава лук1 скилидка чесън
Морковче,червена пиперка
1 ч.ч. бяло вино
Сол, черен пипер на вкус, риган
Пастата се вари в посолена вода+ няколко капки зетин.Пастите никога не трябва да се варят до степен на пълна готовност.АЛ ДЕНТЕ Това е италиански израз и се отнася предимно за готвене на макарони и тестени изделия.След варенето талятелие се преместват се в цетка , изплакват с със студена вода. В тенджера се загрява зехтин и се добавя пастата. Обръща се няколко пъти да поеме добре от мазнината.В каймата не седобавя мазнина даже отцеждам отдеилата се при пържене.
Сервира се в дълбока чиния като върху талятелите се сипва от сместа. Добавят се настърган кашкавал или пармезан. Може по желание да се чукне едно яйце и да се запече леко във фурната.
Чашата охладено " Шардоне " е задължителна.
Добър апетит!!
No comments:
Post a Comment