Нарязаната глава лук се задушава в зехтин на тих огън под капак. Чушките, морковите, чесън на дребни парчета, се добавят към лука и пак се захлупва тенджерата или тигана. Нарязаните на кубчета домати се добавят към лука и чушките. По желание може да се добави и мако лют пипер. След като сместта кипне, се добавят гъби нарязани на ивици и сместа се задушава на тих огън 10-ина минути. Добавя се смачканото с вилица сирене и се чукват яйцата. Оставят се да се стегнат на тих огън. Ръси се с магданоз. Не знам дали рецептата е класическа или не, но се получава много вкусно нещо!
За по голям ефект сервирах ястието в почистени и разрязани на две много сладки камби.
На всички, които харесват това ястие добър апетит!
На всички, които харесват това ястие добър апетит!
No comments:
Post a Comment