Предлагам това ястие не защото днес е първия ден на Коледните пости, а защото на пазара може да се намери всичко което е необходимо за него, защото е вид непретенциозно но много вкусно и полезно ястие.
Най трудната част е почистването и измиването на спанака. След като съм отделила ненужната част от спанака, обградена с две тенджери измивам добре спанака до момента в който не остават песъчинки на дъното на тенджерата.
Сега започва същинската част. Тенджерата с нарязания спанак се премества върху котлона. Вода не се слага защото спанака пуска вода.Добавят се нарязани на ситно 4 стръка пресен лук и се задушават. Добавя се зехтин 6 с. л., морков на ситно, червена пиперка на ситно, 4 скилидки чесън,1с. л. доматено пюре. Оставя се ястието на тих огън да къкри около 10 мин. Добавя се 1к. ч. измит ориз и се вари до разваряване на ориза. Забравих за "Пикантината" вместо сол. Сервира се с подлучено кисело мляко
Добър апетит!
No comments:
Post a Comment