Best Friends and Friendship Comments and Graphics for MySpace, Tagged, Facebook
Comments and Graphics - Friends Layouts - Photobucket

НА ВСИЧКИ МОИ ВИРТУАЛНИ ПРИЯТЕЛИ ЗА БЕЗЦЕННИТЕ ИМ УМЕНИЯ,ЗЛАТНИ РЪЦЕ И ГОЛЕМИ СЪРЦА С МНОГО ЛЮБОВ.......

Sunday, December 23, 2007

РАЗМИСЛИ ПРЕДИ КОЛЕДА




Не съм писала в блога от доста време. Приятелите и познатите ми,които често търсят рецепти тук ме питат гладни ли държа семейството си.Истината е , че нямам време поради това , че работя без почивен ден. Да си призная липсват ми тези часове пред компютъра и бялата страница пред мен. Сега искам да пиша за това, че наближава Коледа


Да, Коледа е съвсем скоро!Да, редно е по Коледа да си припомним, че носим някъде дълбоко скрито в себе си доброто!Да, очаква се поне по Коледа да направим нещо хубаво за близките си и за някого, когото не познаваме.Но, защо само по Коледа? Защо така кампанийно и показно?Даваме ли си сметка какво даваме на ближния ежедневно, на какво учим децата си ежечасно, как и дали спазваме моралните ценности ?Моето съзнание от известно време е заето с мисълта, че животът ни все повече се отдалечава от моралните устои на нашите не толкова далечни предци.


Ами , защото очите ни са обърнати към материалното; мислим за наследства, за имоти, за коли; понеже ценното за нас е да оставим на всяко от децата си пари, имоти и сметка в банката.А не се сещаме, или сме забравили, че да отгледаш и възпиташ един достоен човек е истинската ценност. Това е богатството. Затова и народът ни обеднява. Не материално! Не! - Имаме и коли, и компютри, и скъпи дрехи... Обедняваме духовно. Обезчовечаваме се!И друго си мисля.Не е ли редно на всяко дете да се радваме като на дар Божи? Нали децата са богатството на една страна?

No comments: