Около 2 кг свинска рибицаили контра филе.Нарязва се на филийки около 1,5 см.като не се реже до края.Разбъркват се лимонов сок,сол, черен пипер,вино и малко горчица и се намазва добре рибицата .Оставя се да престои едно денонощие.След което започва пълненето на рибицата Във всеки отвор се поставят гъби,сварено яйце нарязано на кръгове,кръгчета маслини с пиперка , ивици червена пиперка.Завързва се добре с конец, посипва се с галета,добавя се чаша вино,лук,скилидки чесън,печена пиперка на ситно,червен пипер,черен,дафинов лист и се вари до сгъстяване на сместа.След това се изпича във фурната. Поднася се с картофено пюре и соса от ястието,царевица и кавото ви хрумне още и върви към ястието.Това е много финно и подобаващо за такъв ден ястие.
No comments:
Post a Comment