Сьомгата е сред най-добрите природни източници на омега-3 мастни киселини – известни със способността си да предпазват от сърдечносъдови заболявания,, важна за мозъка, нервната система и паметта. Незаменимите мастни киселини имат мощни противовъзпалителни свойства, което ги прави подходящо средство за облекчаване на артрит. Полезни са и за свежия вид на кожата и косата.
Филетата сьомга потопете предварително в марината от:
зехтин, лимонов сок , бяло вино, сол , черен пипер.
Да престоят така около 30 мин.Този път ги пеках на скара с дървени въглища. Филетата бяха малко по големи и дебели и за4- 5 мин. от всяка страна бяха добре изпечени.Натърках ги с парченце масло, пръснах малко от маринатата отгоре и ги оставих в затворен съд да се задушат.
За гарнитура картофи соте.
И, voila, една чудесна вечеря и полята разбира се с бяло мускатово вино
No comments:
Post a Comment