на грил скара намаслена със зехтин изпечете:
моркови,пресен лук.тиквички, гъби"шитаки". Поставете ги върху домакинска хартия. Запечете в тигана ядки. Съберете всичко в съд добавете дресинга от малко зехтин,сол,оцет "балсамико",сух риган. Разбъркайте добре оставете да се охлади около час и поднесете.
Не знам как точно да назова това ястие. Това е подибие на други ястия , които приготвям от пилешко месо- филе, но тук съм вкарала и малко импровизация.
Пилешко филе нарязано на жулиен ( не много тънко) се запържва със зехтин. Добавят се
пресен лук,червена пиперка,гъби "шитаки",кисела краставичка(всичко това нарязано на ситно). Добавя се чаша бяло вино и малко вода,бял пипер, червен пипер, домат нарязан на парченца, 2с.л. заквасена сметана. 3 зрънца бахар и се оставя да ври.Ястието се премества в огнеупорен съд поръсва се с настърган кашкавал и се допича до зачервяване.
Поднася се с чаша добре охладено бяло вино.
За това ястие получих адмирациите на моето семейство и ако Ви
допада и на Вас, опитайте, и добър апетит!!
No comments:
Post a Comment