За кебапа:
Използвах свинско месо около килограм , нарязано на парчета. Сварих месото като остана малко вода добавих маргарин и го запържих леко. Добавих едно по едно зеленчуците ; морковите, една червена ,една зелена пиперки,гъби,лук(всичко това нарязано много ситно)Като поомекнаха добавих още малко вода , мазнина, доматено пюре(придава плътност на ястието)червен, черен пипер и ПИКАНТИНА(вместо сол)Ястието е готово когато остане почти на мазнина. За ориза използвах ориз BALDO. Предварително го сварих само с вода и го оставих да се изцеди. В дълбок тиган последователно добавях: мазнина,моркови,грах, пиерка,зеле(настъргано) гъби, черен пипер, малко червен лют,джоджен.разбърква се няколко пъти да омекне всичко и се добавя ориза . Бърка се добре докато се смеси със зеленчуците похлупва се и се оставя околочас. В зависимост от това за какво се използва ориза като гарнитура , в него може да се добавят печени парченца орехи или малко канела за аромат. Добър апетит!!!!
No comments:
Post a Comment