Best Friends and Friendship Comments and Graphics for MySpace, Tagged, Facebook
Comments and Graphics - Friends Layouts - Photobucket

НА ВСИЧКИ МОИ ВИРТУАЛНИ ПРИЯТЕЛИ ЗА БЕЗЦЕННИТЕ ИМ УМЕНИЯ,ЗЛАТНИ РЪЦЕ И ГОЛЕМИ СЪРЦА С МНОГО ЛЮБОВ.......

Sunday, March 16, 2008

КОЗМЕТИЧНИ СЪВЕТИ




















Семки и скумрия лъсват кожата

Великата Коко Шанел казва, че всяка жена има лице, каквото заслужава.

Същото обаче без съмнение е валидно и за мъжете. Защото зимата е коварен сезон за красотата.

Дамите по традиция са в час какво са длъжнида правят, за да спасят кожата си от дехидратиране. Господата обаче често разиграват роли, преливащи от непукизъм. Напълно излишно и дори вредно от тяхна страна. Ако забравят да ползват марковата си козметика,купена им от нежните половинки, то поне е добре да знаят как се отразяват храните върху визията им.

Ако искат да запазят гривата си за по-дълго време би било много подходящо да ядат гроздето със семките.Проантоцианидинът, съдържащ се в тях, неутрализира хормона, който спира растежа на косата.

Представителите на силния пол често ходят с напуканиустни. Това е сигурен сигнал, че в организма им липсва достатъчно желязо. 100 грама черен шоколад доставя една трета от необходимата дозаза деня. Желязо има още в червеното месо, граха, черния дроб.Ако след гореща любовна нощ по гърба на мъжете останат следи от маникюр, на сутринта е задължително да хапнат поне два портокала. Витамин С, койтосе съдържа в изобилие в тях, подпомага дейността на аминокиселините,участващи в изграждането на тъканите.
Всъщност портокалите лекуват попринцип белезите - от порязване при бръснене, от леко изгаряне или охлузване. Кивито, ягодите и червените чушки също имат чудодейновъздействие.



Ако сте мъж и ви излезе акне, не се отчайвайте. За да нямате пъпки по лицето, врата и гърба хапвайте храни с повечефибри и витамините А, В и С. Най-бързо обаче действа фрешът от моркови.Ако два дни го пиете преди закуската, обяда и вечерята, проблемът ще вибъде решен. Не забравяйте вечер да обтривате кожата с антибактериален лосион, за да се отстрани излишният себум.


И една хитрина - увийте парче лед в марля и го притиснете за минута-две към акнето. Сухата кожа пък се освежава с помощта на сардини, скумрия и херинга.Полезните в тях вещества асистират на организма да произвежда каретин,който предпазва от дехидратиране.


Най-големите врагове на бръчките са още слънчогледовите семки, орехите, сухите зеленчуци и авокадото. Ето и един трик против досадните линии върху епидермиса - спете по гръба не с лице, заровено във възглавницата.


Дерматолозите са доказали, че много часовото притискане на кожата я разтяга, деформира и набръчква безвреме. Подпухналите очи може да бъдат атакувани с два литра водана ден. Но алкохолът трябва да се намали.


Пърхотът се елиминира стампон, натопен в рициново масло, с който кожата на главата се масажира енергично. Много помага и шампоан, в който са разтворени няколко таблетки аспирин.


Неприятният дъх остава лош спомен след неколкоминутно дъвчене на магданоз или лимонена кора. Ябълката в този случай е простозадължителна.


Страницата подготвeна от Албена Атанасова

2 comments:

Linka said...

Zdraveite,
blogyt Vi e naistina chuudesen, tolkova mnogo recepti i vkusotii, i pri tova prigotveni s fines i estetika! Shte pisha za nego v moia blog.
Pozdravi i vinagi dobyr apetit!

Linka
linkasblog.blogspot.com

siran said...

BLAGODARQ Linka!