Продукти:
килограм свинско месо нарязано на хапки
килограм свинско месо нарязано на хапки
3 с.л. мазнина+малко маргарин
2 глави кромид лук
ч.л.черен пипер
скилидки чесън
няколко печени червени чушки
нарязани на ивици
Месото се слага в тенджера с малко вода да ври .След като изври водата се добавя мазнината , и се запържва месото. Добавят се лука, чесъна. пиперките и се запържват също.Добавят се пикантина и черния пипер. Разрежда се с малко сухо вино. Ври до изпаряване на виното да остане на мазнина.
Месото се слага в тенджера с малко вода да ври .След като изври водата се добавя мазнината , и се запържва месото. Добавят се лука, чесъна. пиперките и се запържват също.Добавят се пикантина и черния пипер. Разрежда се с малко сухо вино. Ври до изпаряване на виното да остане на мазнина.
За ориза:
2ч.ч. сварен ориз(изплакнат със студена вода)
1 глава лук
броколи
морков
гьозъм
пикантина.черен пипер
1/4 к.л. канела
Зеленчуците се запържват в дълбок тиган
прибавя се и гьозъма
отстранява се от огъня и
се добавя остепенно и ориза като се бърка
да се смеси добре със зеленчуците
връща се за момент на огъня. Вече в отстранения от огъня
тигана се добавя и канелата. Похлупва се с капак
и се оставя на пара така , че ориза да поеме от ароматите.
Преди сервиране разбъркайте ориза с вилица така че, всяко едно зрънце на ориза да се отдели.
И да ви кажа върви чудесно с чаша студена пенлива бира.
Добър апетит!
No comments:
Post a Comment