Чувала съм да казват, че има манджи, които се готвят сами. Чувала съм, че за да стане добро едно ядене независимо какво е то, домакинята трябва "да ври с него"т.е. да се върти край него докато то стане.
Манджи, които се ''готвят сами'' са любовта на всяка домакиня, вярвам аз: освен че са лесни, обикновено са мнооого вкусни (главно защото се готвят на тих огън)- а това е най-важното,
нали?!
Днес Ви представям тук едно ястие ,което право да си кажа не знам как да го назова. За него използвах от всички видове зеленчуци, които имах и стар сух хляб.
Нареждат се филиите хляб на дъното на тавичка. Отгоре се нареждат леко запържените в зехтин зеленчуци : прибавят се лук,гъби, моркови,и целината,тиквички картофи,домати на ситно и малко вода.Когато течността поизври, се подправя с "пикантина", черен пипер, риган и се разтила върху филиите.Залива се с разбити яйца, малко заквасена сметана и се запича леко.
Да Ви е сладко!
No comments:
Post a Comment