Ein schönes Neues Jahr!
НАЗДРАВИЦA
EINEN TRINKSPRICH auf GESUNDHEIT und WOHLSTAND
По празници обикновено си пожелаваме мечтите да се сбъднат. В края на годината обикновено преобладават равносметките. Даже в блогосферата. Полезни са всъщност. Най-малкото за погледа
към себе си и сверяването на часовника.
В крайна сметка това си е и време и за преяждане....
И все пак - през Новата 2008 дано да наваксваме това, с което не
смогнахме през 2007. Стискам си палци - на себе си и на хората около мен да имаме куража да отвоюваме бъдещето си, работата си, щастието си, удоволствията си. Предстоят промени, за които се борихме отдавна, непостигнати цели, които очакват сбъдването си, неизмечтани мечти, раждане на много нови…
Честита ви Нова година мили приятели! Да се сбъднат мечтите ви и тези на вашите близки! До година, до амина! Здраве и късмет!
BAKLAVA
Искам да споделя рецептата на моята баклава,която става чудесна.
Използвам кори Бела, които трябва да бъдат
3x400 или 2x500гр
2ч.ч орехи
1пакет канела
2,3 с. л галета
2с.л. едра захар
2пакета масло+1/2 ч.ч олио
В намазана с олио тава се нареждат 1/2 от корите като всеки 3-ти лист се намазва с олио. Като свършват 1/2 кори се слага плънката. Отгоре се нареждат другата половина от корите по същия начин(корите се нареждат една по една, за да има въздух между тях.)
Нарязва се. Разтопява се мазнината(да заври без да прегори)и се сипва върху баклавата по нарязаните ръбчета. Пече се.Оставя се да изстине и се сипва горещия сироп.
За сиропа:
1кг. захар се разтопява в 1л. вода+сока на 1/2 лимон
Студената баклава се залива с горещия сироп покрива се с кърпа да се задуши.
Уверявам ви ще си оближете пръстите, няма да ви се иска да спрете.
Е да ви е сладко!
ПЪРЖОЛИ С БЕКОН И АСПЕРЖИKOTELETTEN mit BACON und SPARGELN
EIN SALAT AUS HUNCHEN,PILZEN und MAYONNAISE
ЖЕЛИРАН ЕЗИК
GELIEREN ZUNGE
2 comments:
Перфектна както винаги!
Мисля си, че децета растат много бързо и може би скоро и ние ще бъдем само двамата.
Наздраве за нашите добри деца!
Да са ни живи и здрави децата те са радоста ни!
Благодаря за оценката ценя твоето мнение!
Post a Comment