1 средна зелка(кисело зеле)
зехтин,черен пипер,червен
Боба се сварява (2 води се сменят) до полуготовност. Осолява се с"Пикантина". Зелето накълцано на много ситно се измива в гевгир, изстискава се водата и се слага в тенджера и се запържва със зехтин(зелето поема доста мазнина).Добавя се червения пипер, малко вода и черния пипер,Вари се докато изври водата.В пръстен гювеч се смесват боба и киселото зеле. Пече се на фурна докато се свари всичко добре и отгоре се получи златиста коричка.Сервира се с люто чушле.Моите люти чушки са направени заедно с бамя , така че и тя люти приятно.
После си хапваш и си облизваш пръстите-много е вкусно!Да ви е сладко!
Лютивината се погасява с чаша червено Мерло.
Лютивината се погасява с чаша червено Мерло.
No comments:
Post a Comment