Славянски гювеч
месо около 1 кг.4-5 глави лук нарязан на едро1 ч.ч. домати нарязани на ситно 7-8 чушки 1ч.ч.ориз сол ,черен пипер,червен пипер,магданоз.
В мазнина се задушават месото и лукът.Като се задушат се прибавят доматите ,след малко се слага и червения пипер.След това се долива вода и се вари на слаб огън до омекване на месото.След като поомекне месото се прибавят нарязаните чушки и ориза.Местим в гювеч ,доливаме малко топла вода и печем до готовност .Преди сервиране поръсваме с магданоз.Добър апетит.
месо около 1 кг.4-5 глави лук нарязан на едро1 ч.ч. домати нарязани на ситно 7-8 чушки 1ч.ч.ориз сол ,черен пипер,червен пипер,магданоз.
В мазнина се задушават месото и лукът.Като се задушат се прибавят доматите ,след малко се слага и червения пипер.След това се долива вода и се вари на слаб огън до омекване на месото.След като поомекне месото се прибавят нарязаните чушки и ориза.Местим в гювеч ,доливаме малко топла вода и печем до готовност .Преди сервиране поръсваме с магданоз.Добър апетит.
No comments:
Post a Comment