Best Friends and Friendship Comments and Graphics for MySpace, Tagged, Facebook
Comments and Graphics - Friends Layouts - Photobucket

НА ВСИЧКИ МОИ ВИРТУАЛНИ ПРИЯТЕЛИ ЗА БЕЗЦЕННИТЕ ИМ УМЕНИЯ,ЗЛАТНИ РЪЦЕ И ГОЛЕМИ СЪРЦА С МНОГО ЛЮБОВ.......

Saturday, March 17, 2007

ПАНИРАНА БЯЛА РИБА-ФИЛЕ С КАРТОФЕНО ПЮРЕ



При пържене на риба много рядко се използва галета, по-често се ползва царевично или обикновено бяло брашно.Дълбоко замразената риба не бива да се размразява продължително време, изтичат и соковете и става жилава, както и да я готвиш.Не бива да се панира и полуразмразена, макар, че е по-добре от напълно размразената.Риба се панира перфектно в така наречената панировка "Орли", на името на известния парижки ресторант.Представлява приблизително следното ( приблизително, защото зависи от количеството риба, която ще се пържи ): В подходящ съд се поставят 5-6 лъжици брашно ( може и царевично ), към тях с внимателно бъркане се добавят 4-5 разбити яйца и малко прясно мляко. Гъстотата трябва да е на гъста боза. Рибата просто се потапя в сместа, добре да се омокри в нея и директно се слага в олиото, което трябва да е по-голямо количество и добре загрято.По вкус се добавят различни подправки : черен пипер, горчица, чесън и босилек.Споменавам солта отделно, защото по принцип рибата трябва предварително да е леко осолена, и ако панировката също е осолена, може общо да се пресоли.Успех в готвенето.

No comments: