Best Friends and Friendship Comments and Graphics for MySpace, Tagged, Facebook
Comments and Graphics - Friends Layouts - Photobucket

НА ВСИЧКИ МОИ ВИРТУАЛНИ ПРИЯТЕЛИ ЗА БЕЗЦЕННИТЕ ИМ УМЕНИЯ,ЗЛАТНИ РЪЦЕ И ГОЛЕМИ СЪРЦА С МНОГО ЛЮБОВ.......

Monday, March 26, 2007

СПАНАК СЪС ЗАЛИВКА ОТ ЯЙЦА


SPINACH STEEPED WITH EGGS AND YOGHOURT
Спанака произхожда от Средна и Мала Азия, предполага се , че родината му е Персия. Бил е любим зеленчук на Катерина Медичи. По съдържание на хранителни вещества и особено на минерални соли, спанака заема едно от първите места сред зеленчуците.Той е и наша предпочитана храна особено ако е гарниран с месо. Този, който ви представям е постен с ориз и заливка с яйца. Съставки:
1 кг спанак
1 връзка лапад
1 връзка пресен лук
1 к. ч. ориз
1 кубче телешки бульон
сол, олио
няколко стръка пресен чесън
за заливката:
2 яйца
1/2 кофичка кисело мляко
чесън, копър
Зеленчуците се измиват много добре, нарязват се на ситно и се попарват. Добавят се доматеното пюре(предава плътност на соса), червен пипер, начупения бульон, олио и малко Пикантина. След като малко поври се добавя и ориза и ври до сварването му. Слага се във фурната да се запече малко . Залива се със заливка от яйцата и киселото мляко пече се до зачервяване. По желание може да се поднсе с подлучено кисело мляко.Добър апетит!
На пръв поглед непретенциозно ястие но трябва търпение и умение, за да може на зеленчуците да се предаде добър вкус, така че да го изядете като Попай Моряка

No comments: