Корите се настъргват, режат се на лентички и се варят като три пъти се сменя водата , за да изчезне горчивият им вкус. Прави се сироп
на килограм кори , литър вода и килограм захар. Вари се като накрая се добавя и лимонена киселина. Сиропа трябва да изври и да останат само корите . Пресипват се в тава и се слагат във фурната да се изсушат малко. Овалват се в пудра захар. Стават много вкусни, с характерен сладко-горчив вкус
Да вие сладко!!
НА ВСИЧКИ МОИ ВИРТУАЛНИ ПРИЯТЕЛИ ЗА БЕЗЦЕННИТЕ ИМ УМЕНИЯ,ЗЛАТНИ РЪЦЕ И ГОЛЕМИ СЪРЦА С МНОГО ЛЮБОВ.......
Monday, March 12, 2007
ЗАХАРОСАНИ ПОРТОКАЛОВИ КОРИЧКИ
Етикети:
SEKERLI PORTOKAL KABUKLARI
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment