1кг.свинско месо нарязано на хапки
1 глава лук
1 морков
4,5 скилидки чесън
доматено пюре
червен , черен пипер
бахар, дафинов лист
1ч.ч. червено вино
зехтин,сол
1/2 кг.по малки глави лук
Месото се слага в тенджера без мазнина като се бърка непрекъснато да се изсуши.Добавя се зехтина , наситнените морков, глава лук, доматено пюре,червен, черен пипер,запържва се добре.
Главите лук се обелват като се маха само най горната люспа.Добавят се към месото, чашата вино и още малко вода. Добавят се скилидките чесън,цели без да се обелват.Посолява се, добавят се бахара,дафиновия лист и се вари до готовност на ястието. Да остане на мазнина.
Ухае вкусно,яде се с настървение е да ви е сладко.
3 comments:
Mnogo appetitno izglejda. Haresvat mi Vashite recepti.
Blagodarq Marina,za ocenkata. Ste se radvam da razmenqme mneniq i recepti...
Моля, г-жо Сиран, моите рецепти можете да видите тук http://marikoam.blogspot.com/
Post a Comment