OMLET WITH CHEESE
Продукти
5 яйца
50 гр. сирене
малко зехтин
сол, черен пипер
1 малка глава лук
Сиренето се натрошава и се разбърква добре със
яйцата. Добавят с солта и черния пипер, добавя
се и малко вода( около 2 супени лъжици). За разлика
от класическите рецепти за омлета, в които се добавя мляко
аз добавям вода защото тя прави омлета пухкав.
В тиган сипвам зехтин и добавям от сместта. Да се запържи добре
докато се получи мека, кафява коричка. Прегъва се на две и се сервира в
чиния. В същия тиган се запържват леко кръгчета лук,
посоляват се и се бъркат непрекъснато до омекване им.
Част от тях се слагат в превития на две омлет, а останалото на около.
Добър апетит!
No comments:
Post a Comment