1 яйце
1 настърган морков
1 настърган лук
парче ситно нарязан пипер
черен пипер, кимеон
гъби - на ситно
Каймата се омесва с всички продукти разстила се в съда ,
в който ще се пече.
По средата се слагат настъргано яйце,
гъби, настъргани лук, морков.
Загръща се и се оформя като руло.
Отгоре се намазва с белтък , пече се.
След като се стегне каймата се надупчва с вилица да изтече
сока и, полива се с разтопено масло.
Малко преди края на печене се посипва с настърган кашкавал.
Допича се.
За пюрето:
Сваряват се 1 кг. картофи
2 моркова
няколко стръка целина
Пасират се, добавя се топло пресно млеко,
масло, черен пипер, сол на вкус.
Вари се до готовност.
ДА ВИ Е СЛАДКО!
No comments:
Post a Comment