Best Friends and Friendship Comments and Graphics for MySpace, Tagged, Facebook
Comments and Graphics - Friends Layouts - Photobucket

НА ВСИЧКИ МОИ ВИРТУАЛНИ ПРИЯТЕЛИ ЗА БЕЗЦЕННИТЕ ИМ УМЕНИЯ,ЗЛАТНИ РЪЦЕ И ГОЛЕМИ СЪРЦА С МНОГО ЛЮБОВ.......

Saturday, February 23, 2008

ЕДНИ ПО РАЗЛИЧНИ ПЪРЖОЛИ С ЧЕСЪН


Всяка домакиня пази по един провал в приготвянето на пържоли. Обикновено стават жилави или пък в опита да ги направим по-кървави, естественият им сок е повече от необходимото и месото суровее.
Съществуват безброй варианти за вкусни и сочни пържоли – с гъби, с топено сирене, с прясно мляко и т.н. Pop.bg ви предлага нещо по-нетрадиционно – пържоли с чесън. Рецептата е изпитана в годините, така че не се страхувайте от ”издънка” и смело запретнете ръкави.
Нужни са ви пържоли (най-добре вратни), една глава чесън и чаша и половина вино. Ако месото ви е повече, ще трябва да увеличите и количеството на останалите съставки. За приготвянето не трябват специални умения, само здрава ръка, за да начукате месото.
След като го превърнете в тънка и фина пържола, поръсете с чер пипер и оставете за няколко часа да поеме аромата и да отлежи. През това време можете да почистите чесъна и да го нарежете на филийки.
В ниска тенджера загрейте мазнина, след което оваляйте пържолите в брашно, изтупайте добре и изпържете до зачервяване. Посолете ги сега.
Когато изпържите всички пържоли, в мазнината изсипете накълцания чесън. Нужни са му не повече от минута-две. След това, без да го вадите, върнете пържолите в тенджерата и налейте виното. Ако е червено, пържолите ви ще придобият приятен тъмен цвят. Ако е бяло, ще останат светли с приятен червеникав загар. Покрийте с капак и ги оставете да поврат във виното за 15-20 минути.
Това е всичко – просто, но за сметка на това много вкусно. Ако сте се справили добре, месото трябва да се топи в устата и да няма нито една твърда жилка. източник:http://pop.bg

No comments: