Използвах готови кори,за лазаня ,които не се варят
към разтопени 1/4 пакетче масло+малко още маргарин
добавих 4с. л. брашно
.Бърка се непрекъснато до получаване на на кафеникав цвят на брашното.
Добавя се 500 мл. пр. мляко(използвах сухо),
200 гр. натрошено краве сирене,
1 кутия топено сирене (нарязано на парчета).
Бърка се през цялото време.Овкусява се на сол, черен пипер. Разбиват се 2 яйца,
разреждат се, и сместа се сипва в бешемела.
Дъното на огнеупорен съд се намазва с масло ,сипва се малко от соса .нареждат се кори, сос,настърган кашкавал,пак кори,сос кашкавал и т. н.до свършване на продуктите.Завършва се с бешемел.
Дъното на огнеупорен съд се намазва с масло ,сипва се малко от соса .нареждат се кори, сос,настърган кашкавал,пак кори,сос кашкавал и т. н.до свършване на продуктите.Завършва се с бешемел.
Покрих съда с фолио и пеках до готовност. Махнах фолиото посипах настърган кашкавал и запеках повторно до зачервяване.
Малко прекалих с процеса на печене ,защото най-долната кора стана малко твърда. Иначе се получи вкусна лазаня.
Това за мен е една идеална вечеря. И ако се добави и чаша хубаво вино, тандема става несравним
No comments:
Post a Comment