1ч.ч. ориз се сварява във вода.Слага се в гевгир, измива се с студена вода и се оставя да се отцеди. В дълбок тиган се сипва зехтин,добавят се последователно нарязаните на ситно зеленчуци .Първо най твърдите като моркови,пресен чесън, пиперки,лук,праз,пикантина,черен пипер,гьозъм,малко лют червен пипер.Добавя се и ориза разбърква се добре да поеме от мазнината и зеленчуците.Oтдръпва се от огъня.Добавих и нарязани на ситно маслини с червена чушка.Похлупва се с капак и се оставя така известно време да се смесят ароматите.
Разбира се само ориза не е достатъчна храна и на някои членове от семейството ориза стана гарнитура към запържени пилешки флейки.
ДОБЪР АПЕТИТ!
1 comment:
Интересен начин за приготвяне на ориз! Ще го пробвам :)
Post a Comment