Best Friends and Friendship Comments and Graphics for MySpace, Tagged, Facebook
Comments and Graphics - Friends Layouts - Photobucket

НА ВСИЧКИ МОИ ВИРТУАЛНИ ПРИЯТЕЛИ ЗА БЕЗЦЕННИТЕ ИМ УМЕНИЯ,ЗЛАТНИ РЪЦЕ И ГОЛЕМИ СЪРЦА С МНОГО ЛЮБОВ.......

Wednesday, October 10, 2007

ПРИРОДНИТЕ ПРОДУКТИ И ПОЛЗАТА ОТ ТЯХ
















Ре­цеп­та при брон­хи­ти
500 г пче­лен мед;
1 су­пе­на лъ­жи­ца ле­не­но се­ме (сми­ла се на прах с ка­фе­ме­лач­ка);
1 су­пе­на лъ­жи­ца си­на­пе­но се­ме (сми­ла се на прах с ка­фе­ме­лач­ка);
250 г су­ро­ви ба­де­ми (сми­лат в оре­хо­ме­лач­ка или се счук­ват в ха­ван­че) ;
5 г пчел­но мле­чи­це.
Про­дук­ти­те се смес­ват и се на­сип­ват в бур­ка­ни. Кон­су­ми­ра се 3 пъ­ти днев­но 20 ­ми­ну­ти след хра­не­не по 1 су­пе­на лъ­жи­ца, ка­то след то­ва 1 час най-мал­ко не тряб­ва да се пи­ят теч­нос­ти или да се хра­ни



Мас­ка за ко­са (1 до­за)
1 ам­пу­ла про­гес­те­рон;
1 жъл­тък;
1 су­пе­на лъ­жи­ца ки­се­ло мля­ко.
Смес­та доб­ре се втри­ва в ко­ре­ни­те на ко­са­та.
Прес­той с мас­ка­та - 3 ча­са, ка­то се вни­ма­ва да не по­те­че по вра­та и ли­це­то.
Изплак­ва се обил­но с хлад­ка во­да.
Про­фи­лак­тич­но мас­ка­та се пра­ви 2 пъ­ти в ме­се­ца, а при проб­ле­ми - 2 пъ­ти в сед­ми­ца­та.



Гинко Билоба (Ginkgo biloba)

Китайската медицина използва гинко билоба още от древността. Билката привлича вниманието на съвременната медицина през II световна война. На 6 август 1945 г., когато е хвърлена атомната бомба над Хирошима, на един километър от епицентъра на взрива е имало храм, в двора на който растяло дървото гинко. Храмът бил унищожен, но дървото оцеляло. След войната решили да възстановят сградата, но дървото се оказало на мястото на проектирана стълба. Архитектите решили да запазят дървото, като разделят стълбата и обгърнат ствола. На дървото е поставен надпис «Никога повече Хирошима». Тогавашният император на Япония - Танакан, бил впечатлен от издръжливостта на билката и възложил изследване на качествата й. Оказало се, че въпреки високата радиация в растението не се открили никакви изменения или мутации. По-късно направени изследвания доказали, че гинко билоба в същия си вид е съществувала на земята преди 270 млн. години, много преди динозаврите. Откритите вкаменелости от това растение показали, че то не се е променило през вековете. Качествата му са същите до днес. Едно от основните му свойства е да подобрява периферното кръвообращение, т.е. кръвоснабдяването на крайниците, мозъка и на половите органи. Това било използвано за създаване на първото лекарство от билката, на което император Танакан дал името си.




Мумиото е древен «чудотворен балсам», то е сок от скалите. Хората от векове го наричат «кръвта на планината». Това вещество от стари времена се използва за лекуване на различни недъзи. Намират в труднодостъпни за човека скали, в пещери във вид на висулки, натрупани по тавана на пещерата, изтичащи от пукнатините на скалите. На цвят пречистеното минерализирано мумио е тъмнокафява течност, разтегляща се лепкава маса, омекваща от топлината на ръцете. Има смолиста специфична миризма и се разтваря във вода с малко утайка, на вкус е горчиво.
Мумиото съдържа в състава си 28 химични елемента, 30 макро- и микроелементи, а също 10 различни окиси на метали, 6 аминокиселини, редица витамини - В12, Р-167, В1 и други, етерични масла, пчелна отрова, смолоподобни вещества, всяко от които е способно да повлияе на съответните обменни процеси в организма.Приема се вътрешно, винаги прясно приготвено с различни сокове. Може да се използват вода, мед, чай или мляко.




Японските кристали представляват един вид кефирна гъба - нарича са воден кефир. И млечния (казват му и тибетска гъба) и водния кефир се правят и гледат съвсем лесно - на млечния само се долива мляко, на водния се сменя водата (в която трябва да има малко захар, стафиди и коричка хляб) и се промиват зърната. Това отнема сигурно около една минута. И двата вида кефир са много полезни и целебни за много неща, в показанията им има и псориазис. Течността, която се получава и в двата случая е свежа и доста вкусна, има привлекателен аромат и е леко газирана. Всичко това е така, ако ферментацията е протекла правилно. Ако не е (например, защото зърната не са били промивани редовно) - ще има неприятен дъх/вкус и тогава трябва да се изхвърли.Известен и с много доброто си действие върху кожата външно, като козметично средство.




Билковият екстракт Мужик корен е водно-спиртен извлек корените на билката Euphorbia pallasii (Молочай Палас, Мужик корен), която принадлежи на Даурската екосистема (Източен Сибир, Забайкалието и Северен Китай).Традиционно лечебно средство на тибетската, китайската и сибирската народна медицина от времето на Чингис хан до днес.

Откритите в корена лактони имат изразена антибактериална и противотуморна активност. При онкологични заболявания се ограничава туморния растеж и се предотвратява метастазирането. При миоми, мастопатии, кисти и други туморни образувания, които са хормонозависими, се постига обратно развитие на образуванието.



Билковият екстракт «Шлемник байкалски» е таблетиран сух извлек от корените на едноименното растение от семейство Устоцветни, принадлежащ към Даурската екосистема (Източен Сибир). Може да бъде открит и в някои области на Северен Китай, Монголия и Япония. Лечебните свойства на байкалския шлемник са известни от древността

Действие върху сърдечно-съдовата системаШлемник байкалски увеличава честотата на сърдечните съкращения, забавя, тонизира и нормализира сърдечния ритъм, отстранява излишния холестерол





No comments: