Отдавна се канех да сготвя това ястие и ето то е вече сервирано по чиниите и трябва да призная , че много се хареса на моите"капризчета''
Мисълта за това ястие ме доведоха няколкото пилешки филета "пеперуда'' във фризера.
В малко зехтин се запържва месото, изважда се. В същата мазнина се запържват гъби, моркови,пиперки и лук, нарязани по-наедро. След това се наливат 1 чаша бульон и 1 чаша бяло вино, добавя се 1 суп. лъж. дом. пюре и подправки по желание (аз слагам чер. пипер на зърна, бахар - 3-4 зърна и 2-3 скилидки чесън). Прибавя се месото и се оставя да къкри. Малко преди ястието да е готово прибавих нарязан на ивици луканков салам. По желание може да добавят и нарязани кисели краставички.
Ами това е.. и да ви е сладко !
No comments:
Post a Comment