baby bluefish
кисели краставички, червена чушка на колелца
пресен лук,магданоз
за дресинга
зехтин, лимонов сок, сол
заливка
майонеза смесена с лъжица кисело млеко
1 скилидка пресован чесън
Есента по Черноморието е тиха и топла, морето е стихнало и спокойно. И именно през този период то е богато на сафрид,лефер...Време е за ''царските
риби''
Наричат я лефер, чернокоп, бабакит. Моята беше от по малки
те рибета
тоест бабакит (поне така и казваме в моето семейство).Някои хора не обичат риба и рибни продукти но те са на голямо уважение в моето семейство особено морските дарове...
Та днес имахме рибно меню за вечеря. Рибките бяха почистени и осолени от моят съпруг (той добре знае как се прави това), след което бяха опечени на скара. Лимона е задължитлен към рибите както и чашата студена, пенлива бира.
Да ви е сладко и наздраве!
No comments:
Post a Comment