Best Friends and Friendship Comments and Graphics for MySpace, Tagged, Facebook
Comments and Graphics - Friends Layouts - Photobucket

НА ВСИЧКИ МОИ ВИРТУАЛНИ ПРИЯТЕЛИ ЗА БЕЗЦЕННИТЕ ИМ УМЕНИЯ,ЗЛАТНИ РЪЦЕ И ГОЛЕМИ СЪРЦА С МНОГО ЛЮБОВ.......

Monday, October 22, 2007

МУСАКА С КАРТОФИ MOUSAKAS








Има различми начини за приготвяне на мусака и освен това тя се произнася на доста езици по един и същи начин. В моето семейство предпочитаме мусакатa с картофи в по зимния период, а посестримата и мусака с тиквички през лятото.
В случая мусаката е с картофи
на 1/2 кг кайма(понеже е смес , готова запържвам я изсипвам отделилата се мазнина , добавям масло, маргарин ) и продължавам да запържвам
добаям морков наситнен, парченца пиперка, глава наситнен лук, няколко скилидки чесън, чубрица, малко лют пипер, доматено пюре и картофи на кубчета. Добавям Пикантина ,вода и да поврат до омекване на картофите.
След което ги сипвам в друг съд да е подходящ за печене на фурна.
След като се запече добре, сипвам отгоре заливката.
за заливката:
1/2 кофичка кисело млеко, 3 яйца
Разбиват се добре, разсипват се върху мусаката да покрият добре всичко и се пече до зачервяване.
За украса или доовкусяване отгоре оставям на фантазия. Този път наредих парченца маслини и помежду посипах сусам.
Докато напиша всичко това( на следващия ден) от горката мусака няма и помен.Мили мои радвам се на добрият ви апетит.

Der musakas ist ein typisches Auflaufgericht der bulgarischen, grehischen Kuhen.Klassische Mousakas enthalt eine Schicht aus Hackfleisch, das mit Zwiebeln, Knoblauch und Tomaten Puree,Morhrrube,Salz, Petersilie.
3 Eier,und yoghurt gut ruhren und uber das Gericht verteilen. Backen, bis es goldbraun wird.Ich koche haufig Mousakas mit Zucchini und Hackfleisch

No comments: