Търсех не големи но широки пиперки. Оказаха се с тънка ципа и много сладки. Така е , през есента всички плодове и зеленчуци са най вкусни.
За плънката използвах 1 1/2 ориз Балдо, 1 голяма глава наситнена лук,малко гъби предварително бланширани,гьозъм,черен пипер, сол, морков, на върха на лъжичката канела. Всичко това се запържва в мазнина докато
ориза стане като стъклен и се пълнят пиперките.Добавя се вода на 1 чаша ориз 1 ч и 1/2 вода. Ври докато ориза почти поеме водата и да остане на мазнина.Нарязах 4 резана лимон на малки парченца и ги сложих при пиперките да поемат от киселината на лимона .Стана вкусно с пикантен привкус и взе че свърши доста бързо.
No comments:
Post a Comment