Best Friends and Friendship Comments and Graphics for MySpace, Tagged, Facebook
Comments and Graphics - Friends Layouts - Photobucket

НА ВСИЧКИ МОИ ВИРТУАЛНИ ПРИЯТЕЛИ ЗА БЕЗЦЕННИТЕ ИМ УМЕНИЯ,ЗЛАТНИ РЪЦЕ И ГОЛЕМИ СЪРЦА С МНОГО ЛЮБОВ.......

Sunday, October 14, 2007

СВИНСКИ ФЛЕЙКИ С ПЪРЖЕНИ КАРТОФИ И ШОПСКА САЛАТА

Голата или не дотам гола истина за картофа


ФЛЕЙКИ С ГЪБИ
Флейките бяха предварително овкуени със сол, чер пипер, лимонов сок

Наредих ги в гювече като помежду сложих парчета топено сирене. Отгоре

нарязах 2 глави лук на шайби и гъби, парченца масло и разтворих едно кубче бульон. Всичко това се запече до готовност,т.е. месото се"топеше"

РОЗИЧКИ ОТ ПЪРЖЕНИ КАРТОФИ

Картофите във всякакъв вид са любима храна на моето семейство.

Даже не съм се замисляла, как би изглеждал съвременния свят без тях

Испанците първоначално смятали растението за вид трюфел, и го нарекли ''Тартуфо'' - откъдето идва и нашето наименование. Англиското potato пък идва от ацтекското име на картофите - "Потатл".
Според Ницше, култура, основаваща се на консумацията на ориз, е предопределена да се пристратсява към опиум, докато такава на картофи ще има слабост към алкохолизма.
През 1995 г. картофите стават първият зеленчук, отгледан в космоса при съвместен проект на НАСА и университета в Уисконсин.
Картофеният чипс е изобретен през 1853 г. в Саратога Спрингс, Ню Йорк, от американецът с индиански произход Джордж Кръм.
Един средно голям картоф съдържа половината от дневно необходимото количество витамин С за възрастен човек.

Повечето закупени от магазини и големи производители картофи, са пръскани със химикали, за да не покълват, така че не са най-добрият избор нито за посевни картофи нито за хранене.Поне аз от доста време не мога да намеря на пазара от родните картофи с вкус на картофи...

Иначе пазара е пълен с '' ньоки-мьоки, пармеджано, дьо.., а ла.." бала..Нече съм против тях но

докато цивилизацията еволюира, България пази традициите да живе в родово-общинния строй известен днес като шуробаджанащина. И направиха така, че да заменим родните картофи, домати с внос, да мечтаем за жизнения стандарт на румънците, да завиждаме на албанците.!!!

ЗАЩО в България няма пари за нищо?

ЗАЩО минималната заплата в Европейска България в момента е 80 евро и на какво основание правителството се хвали то да стане догодина 90?

ЗАЩО няма лекарства за онкоболните?

ЗАЩО здравеопазването и образованието не са приоритетни области, а хазартът е такъв?

ЗАЩО се озовеме без работа година преди пенсията си - квалифицирани, но непотребни, понеже не сме млади, но не и дотам стари, та животът да е приключил вече...ЗАЩО ако сме млади, и сме на работа, сме без договори и сме зависещи единствено от капризите на работодателите....

ЗАЩО рокера Станишев не отговори на въпроса на синдикалния лидер Тренчев как Сърбия след опустошителна война и разрушена инфраструктура в момента има по добри икономически и социални показатели.

Много ЗАЩО и къде се отплеснах от картофите... та до наболелите ни теми...
ШОПСКА САЛАТА







Този блог е плод на меракът ми за готвене и на моята фантазията на мен славното “гурме”. Често чета готварски книги , готвя със замах, обичам да се храня не по много но да е вкусно и да храня другите и не ме е страх да опитвам нови и екзотични манджи.Затова публикувам тук снимки и рецепти за сполучливи (или не дотам) кулинарни творения. Какво пък, понякога и грешките са вкусни.
И много се надявам да съм ви от полза.


No comments: