6с. л. зехтин
2 глави лук на ситно
2 моркова на кубчета
1 червена и 1 зелена пиперка
магданоз, скилидки чесън
2 настъргани домата
доматено пюре, червен пипер
.Измийте и почистете фасула от краищата на шушулките. Обелете лука и чесъна. морковите и ги нарежете на ситно.Сложете фасула в дълбока тенджера , добавете 200 мл. вода и варете до омекване. Добавете лука, морковите, пиперките нарязани на ивици, 6с. л зехтин, 1с. л. доматено пюре, скилидките чесън. Добавете още малко вода и варете на тих огън.Овкусете на сол(аз добавям винаги 'Пикантина"), Добавете ситно нарязания магданоз и варете до готовност.Добавих и много малко лют червен пипер , за да се получи по пикантен вкус.
Да ви е сладко!
No comments:
Post a Comment