Best Friends and Friendship Comments and Graphics for MySpace, Tagged, Facebook
Comments and Graphics - Friends Layouts - Photobucket

НА ВСИЧКИ МОИ ВИРТУАЛНИ ПРИЯТЕЛИ ЗА БЕЗЦЕННИТЕ ИМ УМЕНИЯ,ЗЛАТНИ РЪЦЕ И ГОЛЕМИ СЪРЦА С МНОГО ЛЮБОВ.......

Wednesday, October 17, 2007

НЬОКИ



Рових се доста в Нета, за да открия рецептата която да ми допадне .Повечето бяха със закупени от магазина и естествено имаха търговски вид. Понеже не намерих в магазина готови реших да се пробвам.Сварих 500 гр. картофи(с голямо притеснение да не се разтягат като дъвка както стана като правих пюре)
Смачках ги на пюре , добавих 1 жълтък, сол, черен пипер, настъргано сирене Пармезан и брашно около
200 гр.(действах малко на око ) да се получи тесто което да се точи но и толкова че да преобладава вкуса на картофите, а не да натъртва на брашно. Една топка от сместа се овалва между ръцете да се получи масур, поставя се върху набрашнена повърхност и се реже на парчета около 2, 3 см. Натиска се с вилицата да се получи особената форма(според мен при варенето тя се загубва).В тенджера с вряща подсолена вода се пускат ньоките Варят се около 2 мин и като изплуват на повърхноста се вадят и се оставят в гевгир да се отцедят. За продължение има 2 варианта ;да се запекат във фурна или да се запържат . Аз избрах втория(поради нетърпението на чакащите ) та ги запържих в мазнина в която добавих и парче масло. Позапържих ги повече както се вижда.И взеха , че се харесаха на всички. Настъргах отгоре кашкавал. Сервирах ги с доматен сос рецептата на който съм описала тук
Аз лично хапнах моята порция с подлучено кисело мляко.Какво пък, вкусове разни.... опитайте и да ви е сладко!

No comments: