Сега е сезонът на тиквите. Моята беше тип "цигулка"много сладка.Обелена и нарязана тиквата се слага с малко вода и захар да се свари. След като омекне се премества в съд подходящ за печене. Добавя се още вода ако е необходмо, захар(или някой буркан старо сладко)канела, орехи,шепа стафиди(всичко по много) и се пече. За разлика от всеки път този използвах подсладител HUXOL, който го добавих във водата.Отчитам вредното влияние на бялата захар след като години наред съм я ръсила щедро върху какво ли не. Получи се вкусен десерт.
ПАНИРАНИ МИДИ
Мидите бяха извадени от по дълбоките води на Бургаския залив.
Мидите се сваряват(в тенджерата сипах 1/4 бутилка бира, мидите си пускат и собствен сос). След като се разтвориха, оставих да се охладят и ги почистих.
Мидите се сваряват(в тенджерата сипах 1/4 бутилка бира, мидите си пускат и собствен сос). След като се разтвориха, оставих да се охладят и ги почистих.
В тигана се слага мазнина и се запържва леко глава, наситнена, лук. Добавят се мидите,сол, черен пипер,настъргана лимонена кора и се пържат до зачервяване на мидите.Разбиват се 3 яйца +малко вода и се сипват върху тях. Запържва се добре.Хапва се с добавка на чаша пенлива бира.
Наздраве и да ви е сладко!
No comments:
Post a Comment