Праз лук 700 г
Картофи 300 г
Чушка 1 печена
Копър 2-3 клонки (ситно нарязан)
копър 1 ч. л.
Готварска сол 1/2 ч. л.
Яйце 1 бр.Готова панировка
Картофите се белят, нарязват се и се сваряват. След това се намачкват, докато са още топли.
Празът се нарязва на колелца и се задушава с 3-4 с. л. вода за 4 минути в микровълнова фурна+ малко мазнина. Изважда се и много добре се отцежда, след което се смесва с намачканите картофи.
Към тях се добавят нарязаната надребно чушка, копърът, мащерката и солта, морков. Чупи се яйцето и се омесва добре. Приготвената картофена смес се оставя да се охлади напълно, за да стегне.
Тогава се оформят кюфтета и се овалват последователно в разбито яйце и в панировката. Пържат се в загрята мазнина по 2-3 минути от всяка страна. Подреждат се в плато, гарнират се с маслиновия сос и се сервират.
Празът се нарязва на колелца и се задушава с 3-4 с. л. вода за 4 минути в микровълнова фурна+ малко мазнина. Изважда се и много добре се отцежда, след което се смесва с намачканите картофи.
Към тях се добавят нарязаната надребно чушка, копърът, мащерката и солта, морков. Чупи се яйцето и се омесва добре. Приготвената картофена смес се оставя да се охлади напълно, за да стегне.
Тогава се оформят кюфтета и се овалват последователно в разбито яйце и в панировката. Пържат се в загрята мазнина по 2-3 минути от всяка страна. Подреждат се в плато, гарнират се с маслиновия сос и се сервират.
за соса:
100 г маслини (без костилките)
1 кисела краставичка
2 скилидки чесън (счукан)
2-3 клонки магданоз (ситно нарязан)
5 с. л. майонеза
2 с. л. кисело мляко сол и черен пипер на вкус
смляни орехи
Стават много вкусни и леки кюфтета.
Стават много вкусни и леки кюфтета.
Добър апетит!
No comments:
Post a Comment