Best Friends and Friendship Comments and Graphics for MySpace, Tagged, Facebook
Comments and Graphics - Friends Layouts - Photobucket

НА ВСИЧКИ МОИ ВИРТУАЛНИ ПРИЯТЕЛИ ЗА БЕЗЦЕННИТЕ ИМ УМЕНИЯ,ЗЛАТНИ РЪЦЕ И ГОЛЕМИ СЪРЦА С МНОГО ЛЮБОВ.......

Saturday, November 17, 2007

КАКВО ОЗНАЧАВАТ НЯКОИ ИМЕНА НА ФИРМИ.....


Apple Computers -
това е бил любимия плод (ябълката) на Стив Джобс. Той е закъснявал с измислянето на име на компанията си над три месеца и е заплашил, че ще я нарече Apple Computers, ако колегите му не измислят друго име до 17:00 часа.
CISCO -
името не е акроним, както много хора вярват, а просто съкращение от San Francisco.
Compaq -
Името е съставено от две думи - COMp от компютър и PAQ, което обозначава малък интегрален обект.
Corel -
Името произлиза от името на основателя на компанията доктор Майкъл Коупланд (Dr. Michael Cowpland) и е съкращение от COwpland REsearch Laboratory.
Google -

Името първоначално е било шега, с цел да се похвалят колко голям обем информация ще може да претърсва търсачката. Първоначално името е било 'Googol', като тази дума представя цифра, последвана от 100 нули. След като основателите - студентите от Станфорд, Сергей Брин и Лари Пейдж, представили техния проект на инвеститорите, те получили чек, издаден на името на 'Google'
Hotmail -

На основателя Джак Смит му хрумва идеята за отдалечен достъп до е-мейл пощенска кутия от всяка една точка на света. Когато Сабиър Бхатия представя бизнес план за тази услуга, той пробва всякакви имена, които завършват на 'mail' и накрая се спира ан "hotmail", тъй като то включва буквите "html" (програмен език за създаване на уеб страници). Първоначално името е било представяно като "HoTMaiL", но в последствие се променя до сегашното.
Hewlett Packard -
Бил Хюлет (Bill Hewlett) и Дейв Пакард (Dave Packard) са хвърляли монета, за да решат дали компанията, основана от тях ще се казва Hewlett-Packard или Packard-Hewlett.
Intel -
Боб Нойс и Гордън Мур са искали да кръстят новата си компания 'Moore Noyce', но това име вече е било запазено от хотелска верига, така че те са избрали за име акроним от думите INTegrated ELectronics.
Microsoft -
Името е било скалъпено набързо от Бил Гейтс, който е искал да представи компанията си за разработване на софтуер за микрокомпютри (MICROcomputer SOFTware). Първоначално компанията се е казвала "Micro-Soft", но в последствие тирето е било премахнато.
Sony -
Името произлиза от латинската дума 'sonus', която се превежда като звук и от жаргонната дума 'sonny', която означава умен младеж.
SUN -
Основана от 4 приятели от Станфордския университет, съкращението SUN е акроним от Stanford University Network. Андреас Бектолшейм построява микрокомпютър; Винод Хосла го наема заедно със Скот МакНийли, за да произвеждат компютри, а Бил Джой е нает, за да разработи UNIX-базирана операционна система за тези компютри.
Yahoo! -
Думата еизмислена от Джонатан Суифт и е използвана в книгата му "Пътешествията на Гъливер". Тя означава личност с отблъскваща външност и действия, която е почти човек. Основателите на Yahoo! Джери Янг и Дейвид Фило избират това име, защото са се оприличавали на такива личности.

прочетено тук

1 comment:

Топблог said...

Здравейте

Каним ви да регистрирате блога си в блог класацията на България.
Намерете подходящата за вас категория и се регистрирайте .
Класацията приема само блогове .
http://topblog24.com

Поздрави Екипът на Топ Блог 24